İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Reşadiye İmam Hatip Ortaokulu

Ara

Öğrencilerimiz "Filistin'i Anlamak" isimli bir tiyatro gösterisi sergilediler. Öğrencilerimizi ve Türkçe Öğretmenimiz Filiz Yıldız'a teşekkür ederiz.

TEMİZLİK

أمير لعب كرة القدم مع أصدقائه.

كانت ملابسه وسيخة

و ماذا قالت لإبنها يا ترى؟ ️

Emir arkadaşları ile futbol oynadı ve üstü kirlendi.

Acaba annesi ona ne dedi? ️

Öğrencilerimizin sergilemiş olduğu eğlenceli performanslarından dolayı, öğrencilerimizi tebrik ederiz. ️

Ara

Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesini uyguladığımız sınıflarımızdaki öğrencilerimizden Ayşe Melek KILIÇ, Yağmur Beren Nur DURAK, Naile Hafsa CEBECİ, Melek SULTANI, Zeynep İrem ASLAN, Büşra DUMAN ve Ayşe Suden POLAT Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sınavında başarılı olarak kazandıkları Hafızlık Belgelerine kavuştular. Ayrıca Yabancı Dil Ağırlıklı Projemizi uyguladığımız 5A sınıfındaki  öğrencimiz Zeynep Meryem UĞURLU da Eylül ayında girerek başarılı olduğu sınav neticesinde almaya hak kazandığı Hafızlık Belgesine kavuştu. Öğrencilerimizi, onlara emek veren hocaları ile ailelerini tebrik ediyoruz.

Ara

Din Ögretimi Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan "Vakti Kuşanmak" Projesi kapsamında 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında başladığımız çalışmamıza bu yıl da devam ediyoruz. Okulumuza bu sene katılan 5A sınıfı öğrencilerimizle birlikte Eyüpsultan Camiini ziyaret ettik. Öğrencilerimiz cemaatle öğle namazlarını kıldıktan sonra Ebu Eyyüb el-Ensari Hazretlerinin türbesini ziyaret ettiler. Cami ziyaretimiz esnasında Eyüpsultan Camii Baş İmamı Erhan METE hocamız öğrencilerimizle sohbet ederek onlara bazı bilgiler verdi. Ziyaretimiz boyunca bize yardımcı olan hocamıza ve Eyüpsultan Camii görevlilerine teşekkür ediyoruz.

Ara

Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesini işbirliği halinde yürüttüğümüz Emniyettepe Kur'an Kursu öğrencileri ile okulumuzun projesi kapsamında hafızlık yapan 18 öğrencimiz olmak üzere toplam 56 hafızın icazet törenleri Eyüpsultan Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Öğrencilerimizi, onları yetiştiren hocalarını ve ailelerini tebrik ediyoruz.

Ara

Genç İHH İstanbul ve Eyüpsultan temsilcileri okulumuzu ziyaret etti.7.ve 8.sınıf öğrencilerine İHH nın ülkemizde ve dünya çapındaki faaliyetleri hakkında sunum yapıp gençler için düzenlenen atölyeler hakkında bilgilendirmelerde bulundular.Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

.يَتَحَدَّثُ أمِيرٌ و أصْدِقائهُ عَنْ فُصُولِهِمْ الْمُفَضَّلَةِ

ما فَصْلُكُمْ اَلْمُفَضَّلُ يا تُرَى ؟

Emir ve arkadaşları sevdikleri mevsimler hakkında konuşuyorlar.

Peki sizin favori mevsiminiz nedir? ️

Öğrencilerimizin sergilemiş olduğu performanslarından dolayı, öğrencilerimizi tebrik ederiz. ️

Ara

Arapça Web 2 tanışma çalışması:5/A sınıfı öğrencileri web 2 araçlarından chatter pix ile Arapça tanışma animasyonları yaptı.Öğrencilerimizi tebrik ederiz

Ara

“Yetim Gülerse Dünya Güler” Bu ay da kumbaralarımızı teslim için gelen İHH temsilcilerine gönlümüzde tatlı bir tebessümle teslim ettik. Allah tüm öğrencilerimizin hayırlarını kabul eylesin.

Ara

5.sınıf öğrencilerimizle beraber Yedikule Bahçe Sera atölyesine katıldık. Öğrencilerimiz etkinlik esnasında tohum ekmeyi öğrendiler, bahçeden topladıkları bitkilerle kümes hayvanlarını beslediler. Etkinlik boyunca bahçe ve bitkilerle ilgili çeşitli bilgiler öğrenerek  keyifli vakit geçirdiler.

SAĞLIK

كانت أليف مريضة

هيا لِنَذْهَبْ إلى المستشفى

Elif hastalandı.

Hadi hastaneye gidelim. ‍️

Öğrencimizin sergilemiş olduğu performansından dolayı, öğrencimizi tebrik ederiz. ️

Kas

Okulumuz 6-A ve 6-B sınıfı öğrencileri Arapça Saatler Sergisi açtılar. Sergimiz 27 Kasım - 14 Aralık tarihleri arasında açık olacaktır. Sergide emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Satranç Turnuvamız bütün heyecanıyla devam ediyor. Galip olanlarla mağlup olanlar kol kola…

Kas

Okulumuzda öğrenciler arası satranç turnuvası düzenlenecektir. Katılmak isteyen öğrencilerimiz başvurularını yaptılar. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Kas

24 Kasım Öğrermenler Günü münasebetiyle düzenlenen Çelenk Töreni’ne katıldık.