"VAKTİ KUŞANMAK" TEMALI OCAK AYI PANOMUZU HAZIRLADIK

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün "Vakti Kuşanmak" Projesi kapsamında namaz  ibadeti ve önemini konu alan ocak ayı panomuzu hazırladık. Emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Kumbaralarımızı yetim kardeşlerimiz için teslim ettik. Emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

LGS KAMPI

Ock

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, Eyüpsultan Belediyesi, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve  Eyüpsultan Kaymakamlığı tarafından yürütülen Medeniyet Okumaları Projesi kapsamındaki ilk kitap tahlilimizi gerçekleştirdik. Altı tema üzerinden yürütülen proje kapsamında ilk temamız olan "Şehir ve Medeniyet" başlığı altında Ahmet Hamdi Tanpınar'ın " Beş Şehir" isimli kitabını okuyarak müzakeresini gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin istifade ettiği bir çalışma oldu.

Ock

ÇEDES Projesi kapsamında okulumuzun bânisi olan Sultan Mehmet Reşad'ın türbesini ziyaret ettik.

Ock

ÇEDES Projesi kapsamında Teknoloji Tasarım dersinde 8. sınıf öğrencileriyle Filistin bilekliği tasarladık.

Ock

ÇEDES Projesi kapsamında "Yardımlaşma" temamızdan hareketle, bugün okul mescidimizi mübarek üç aylara hazırlayıp pırıl prırıl temizledik. Emek veren tüm gönüllü öğrencilerimize teşekkür ederiz.

ÜÇ AYLAR

Bir Sabah Mevsimi,

Bir Rahmet Meltemi,

Bir İkramlar Sağanağı,

Bir Merhamet Rüzgarı

Ve MEVLA'nın

Biz Kullarına Bir

İkramisyesidir.

Ock

ÇEDES Projesi kapsamında okulumuz öğrencileriyle 27 Aralık 1936'da vefat eden İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'un Edirnekapı Şehitliğinde bulunan kabrini, vefatının 87. yıldönümünde ziyaret ettik. Milli Şairimizin kabri başında öğrencilerimiz Yasin-i Şerif okudular. Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma programına katıldık.

Ara

Pençe-Kilit operasyonlarında şehit olan askerlerimiz için öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte hatim indirdik. Paylaştırdığımız cüzleri bütün sınıflarda aynı ders saati içinde okuduk. Öğle arasında Yâsin-i Şerif okuyarak hatim duamızı yaptık.

Ara

"Vakti Kuşanmak" etkinlikleri kapsamında Eyüpsultan Camii ziyaretimizi bu hafta 5B sınıfı öğrencilerimizle gerçekleştirdik. Cemaatle öğle namazını kıldıktan sonra Ebu Eyub el-Ensari Hazretlerinin türbesini ziyaret ettik.

Ara

7/A sınıfı öğrencileri tarihi mekanları Arapça tanıtıyor.Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

İmam Hatip Spor Oyunları Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmasında okulumuzu temsil eden öğrencimiz MÜLEYKE VERA KILIÇ’ I tebrik ediyoruz.

Ara

Dünya Arapça Günü için sınıf panolarımız süslendi. Emwği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Ara

18 Aralık Dünya Arapça Günü kapsamında 7/A Arapça Dil Sınıfı Öğrencileri güzel bir video hazırladı.Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında öğrencilerimiz Türkçe Öğretmenimiz Filiz Yıldız eşliğinde Eyüpsultan gezisi yaptılar ve Eyüpsultan'ın tarihi ve önemli yerleri hakkında öğretmeniz tarafından bilgilendirildiler. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.