Mrt

Medeniyet Okumaları Projesinin üçüncü kitap tahlili için öğrencilerimiz bir araya geldi. "Göç ve Medeniyet" temasına ait eserler arasından seçtiğimiz Cengiz Aytmatov'un "Beyaz Gemi" isimli kitabını Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Derya BOZOĞULLARI, 8A sınıfı öğrencilerimizle birlikte müzakere ederek verimli bir çalışma gerçekleştirdi.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Vakti Kuşanmak Projesi kapsamında Mart ayı panomuzu hazırladık. Emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Eyüpsultan Camii ziyaretimizi de bu hafta 8A sınıfıyla gerçekleştirdik.

Mrt

Ramazan ayını karşılamak üzere öğrencilerimiz sınıflarını rengarenk çalışmalarıyla süslediler. Bütün öğrencilerimizin katılımıyla sınıf panolarını düzenleme yarışması gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin özveriyle ve büyük bir gayretle tamamladıkları çalışmaları sonucunda birbirinden güzel Ramazan Panoları ortaya çıktı.

Ayrıca Ramazan Ayı boyunca velilerimize ve öğrencilerimize yönelik olarak mescidimizde  gerçekleştireceğimiz mukabelemizi de başlattık.

Çalışmalarımızda emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bu yıl buruk bir şekilde geçirdik. Gazze'de ve dünyanın dört bir yanında zulüm gören ve şehit olan hanım kardeşlerimiz için hatim indirerek okul mescidimizde hatim duamızı gerçekleştirdik.

Bu Kadınlar Günü ile ilgili temennimiz, dünya üzerindeki bütün kadınların ve çocukların yaşadığı zulümlerin sona ermesi ve herbirinin bir an önce özgür bir şekilde hayatlarına devam edebilmesi.

Bu gün vesilesiyle okulumuzdaki  öğretmenlerimizin ve okulumuza emek veren  hanım personelimizin Dünya Kadınlar Gününü tebrik ederek hediyelerini kendilerine takdim ettik.

Mrt

6 A sınıfı öğrencileri ile mağazamızı kurduk. Alışverişimizi yaparken yazlık ve kışlık kıyafetlerin Arapçalarını öğrendik. Arapça öğrenmek güzel ve keyiflidir

Mrt

Hafız öğrencilerimizle Ramazan ayında mukabeleye başlıyoruz. Mukabelemiz hafta içi okul mescidimizde, hafta sonları ise online olacaktır. Mukabelemize hanım velilerimiz davetlidir.

Mrt

2024 LGS'ye girecek olan 8.sınıf öğrencilerimizle lise okul tanıtımı kapsamında İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip  Lisesine gezi düzenledik.

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün "Vakti Kuşanmak" Projesi kapsamında düzenli olarak uyguladığımız "Namaz Arkadaşım" etkinliği sonucunda Şubat ayı ödüllerimiz sahiplerini buldu. Namaz konusunda gösterdikleri gayretleri için öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

15/02/2024 tarihinde Arapça Dil sınıflarımızda Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı “1.Dönem Sonu Arapça Kazanım Değerlendirme Sınavı”nı tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak gerçekleştirdik.Ter döken öğrencilerimizi tebrik eder,emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, Eyüpsultan Belediyesi, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve  Eyüpsultan Kaymakamlığı tarafından yürütülen Medeniyet Okumaları Projesi kapsamındaki ikinci kitap tahlilimiz, 8. sınıf öğrencilerimizle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Derya BOZOĞULLARI tarafından   gerçekleştirildi. Altı tema üzerinden yürütülen proje kapsamında ikinci  temamız olan "Dil-Kimlik ve Medeniyet" başlığı altında Peyami Safa'nın "Fatih Harbiye" isimli kitabını okuyarak müzakeresini gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin istifade ettiği bir çalışma oldu.

Şbt

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen, on bir ilimizde yıkıma sebep olan ve bütün ülkemizi derinden etkileyen depremin yıldönümünde, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için hatim programı düzenledik. Okulumuz öğrencilerinin ve öğretmenlerinin okudukları cüzlerle dört tane Hatm-i Şerif tamamladık. Cuma günü okulumuzun mescidinde  önce Yasin-i Şerif okuduk ve ardından da hatim duamızı gerçekleştirdik.

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün "Vakti Kuşanmak" Projesi kapsamında düzenli olarak devam ettirdiğimiz  "Eyüpsultan Camii Ziyareti" uygulamamızı bu hafta 7A sınıfı öğrencilerimizle gerçekleştirdik. Ebu Eyub el-Ensari Hazretlerinin türbesini ziyaret ettikten sonra Eyüpsultan camiinde cemaatle öğle namazını kıldık. Ziyaretimiz esnasında bizlere yardımcı olan  cami görevlilerine teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz 8-A sınıfı öğrencilerinden Fatma Zehra TEKOCAK, Eyüpsultan Müftülüğü tarafından düzenlenen "Filistinli Kardeşime Mektup" yarışmasında ortaokul düzeyinde üçüncü oldu. Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Mirac Kandili münasebetiyle düzenlediğimiz programımızı okul mescidimizde gerçekleştirdik. Programımız Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sonrasında ise öğrencilerimiz, Mirac Gecesi ile ilgili bilgiler vererek bu gecenin önemi hakkında bir sunum gerçekleştirdiler. Ardından ilahiler ve Kudüs ile ilgili şiirler okundu, Mirac Kandili Programı vesilesiyle Kudüs'teki, Gazze'deki kardeşlerimiz ve 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için de dualar edildi. Programımızın hazırlanmasında ve sunumunda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün "Vakti Kuşanmak" Projesi kapsamında düzenli olarak uyguladığımız "Namaz Arkadaşım" etkinliği sonucunda Ocak ayı ödüllerimizi sahiplerine ulaştırdık.  Namaz konusunda gösterdikleri özen ve gayretleri için öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.